12.DOSTLUK PANAYIRI 01 Ocak 1970, Perşembe


Samsun Rotary Kulübü olarak Samsun Rotaract Kulübü ile partner olduğumuz, Samsun Atakum Belediyesinin ev sahipliği yaptığı panayırımız 18 Eylül Pazar günü Karadeniz’in ve Samsun’un göz bebeği Çakırlar Korusunda düzenlendi.

12. DOSTLUK PANAYIRI

 

Samsun Rotary Kulübü 12. Geleneksel Dostluk Panayırı, 10 yıl aradan sonra Canlı Dönemde yeniden can buldu!Samsun Rotary Kulübü olarak Samsun Rotaract Kulübü ile partner olduğumuz, Samsun Atakum Belediyesinin ev sahipliği yaptığı panayırımız 18 Eylül Pazar günü Karadeniz’in ve Samsun’un göz bebeği Çakırlar Korusunda düzenlendi. Samsun Rotary Kulübü olarak Samsun Rotaract Kulübü ile partner olduğumuz, Samsun Atakum Belediyesinin ev sahipliği yaptığı panayırımız 18 Eylül Pazar günü Karadeniz’in ve Samsun’un göz bebeği Çakırlar Korusunda düzenlendi. Mor tişörtlerimiz ve yeşil şapkalarımızla Rotaryenler ve Rotaractlar olarak büyük bir aile bağı ile; 40 derece sıcaklıkta, pırıl pırıl bir güneş altında ama bir yandan korunun ferahlatan ormanında sabah 10.00 akşam 19.30 arasında Samsunlulara ve Karadeniz halkına unutulmaz bir pazar yaşattık.  Yeme içme alışveriş ve eğlence standlarında kuyrukların oluştuğu ve 19.30’daki kapanışta standlarda tek bir gıda ürünün bile kalmadığı, tüm ürünlerin satıldığı ilk hesaplamalara göre 4000’i aşan sayıda vatandaşımızın geldiği 12. Dostluk Panayırımızı büyük bir başarıyla gerçekleştirdik. Sadece ortamı, sponsorları, ön hazırlıkları, günün eğlencesi, yeme içme alışveriş imkanlarıyla değil tam anlamıyla Rotary nedir sorusuna cevap veren bir büyük organizasyon olarak da Panayırımız son derece önemli amaçlara hizmet etti; Polio farkındalık projesi Koruda Sosyal Dans etkinliğinden; Rahim Ağzı Kanseri ve aşısı farkındalık etkinliğine, kültürel sportif etkinliklerden eğlencesine, Rotary bilgilendirmelerinin de yapıldığı tüm halkımıza açık panayırımızın sonunda bizim aracılığımızla burs vermek isteyen vatandaşlarımızdan tutun da yeniden bir etkinlik yapın biz yine ücretsiz geliriz desteğe diyen sponsorlara kadar uzanan inanılmaz pozitif geri bildirimler aldık ve yerel basında ses getirdik.

Ayrıca panayırımız uluslararası bir katılımla da anlamlandı, Amerika’dan gelen dostluk değişim ekibimiz de panayırımıza katıldı ve bizimle birlikte Polio farkındalık dansına eşlik edip, tüm gün alanda Türkiye’de Rotary’i doyasıya yaşamış, tecrübe etmiş oldular.

GELENEKSEL DOSTLUK PANAYIRIMIZDAN elde ettiğimiz fon ile;

Bir Okulumuz Var projeleri; Görme Engellilere Meslek Edindirme Projeleri;

Devlet Hastanelerinde Tedavi Gören Çocuklara Yönelik Projeler ve Kırsal Kalkınmada Kadın Girişimciye Destek Projeleri gerçekleştirmek ve bu yolla eğitimde fırsat eşitliğini sağlayabilmek ; ülkemizin can damarı tarım ve kırsal kalkınmayı desteklemek; ülkemizin geleceği yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımızın bireysel ve eğitsel gelişimlerine katkı sağlamak istiyoruz. Çok hayal var, gerçek kılmak istediğimiz. Hayal etmekten vazgeçmeyenler için biz de vazgeçmeyeceğiz.

 

Habere Ait Diğer Resimler